flag Судова влада України

Проблемні аспекти оцінки та врахування громадської думки щодо діяльності судової системи України обговорено на круглому столі

11 листопада 2014, 09:40

        7 листопада 2014 року в м. Вінниці, у приміщенні Вінницького апеляційного адміністративного суду, в рамках програми посилення потенціалу Ради суддів України в сфері стратегічного планування та комунікацій, відбувся круглий стіл «Проблемні аспекти оцінки та врахування громадської думки щодо діяльності судової системи України з метою стратегічного планування в царині комунікацій».

Захід організовано у співпраці з Радою суддів України та Державною судовою адміністрацією України в рамках Проекту Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні» за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Учасникам заходу були презентовані опитування, проведені різними організаціями, які стосувалися діяльності судів та органів судової влади. Зокрема, обговорено ставлення представників ЗМІ до судів і суддів та оцінка діяльності судової влади пересічними громадянами та представниками юридичних кіл.

 На круглому столі розглянуто проблемні питання довіри до судової влади та запропоновано низку заходів щодо поліпшення рівня задоволеністю суспільства діяльністю окремої гілки влади.

Так, з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування в них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у судах, важливо продовжити запроваджену у 2011 році Державною судовою адміністрацією України практику проведення днів відкритих дверей.

Також, на думку учасників заходу, важливим питанням підвищення рівня довіри до судової системи є запровадження у судах заходів із підвищення іміджу, комунікаційних стратегій судової влади, проведення навчань як для представників ЗМІ, так і для прес-секретарів, які працюють у судах, інше.

  Голова  Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин та керівники структурних підрозділів цього суду провели презентацію організації роботи апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду.